Ajankohtaista

Ylä-Savon valinnanvapauskokeilu laajenee Sonkajärvelle ja Vieremälle

20. kesäkuu 2017

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella tammikuussa 2017 alkanut valinnanvapauskokeilu laajenee heinäkuussa, kun Suomen Terveystalo avaa uudet toimipisteet Sonkajärvellä ja Vieremällä. Kuntalaiset ovat tähänkin asti voineet valita Iisalmen Terveystalon, mutta nyt palvelut tulevat aiempaa lähemmäksi.

– Uudesta vaihtoehdosta on kiinnostuttu erityisesti Sonkajärvellä. Kesäkuun ensimmäisillä viikoilla palveluntuottajaa vaihtaneiden asiakkaiden määrä oli jo tuplaantunut toukokuun lopun lukemista, projektipäällikkö Laura Vuorensola kertoo.

Vuorensola arvioi, että lisää vaihtajia on tulossa, kun palvelutuotanto alkaa Sonkajärvellä ja Vieremällä lähipalveluna. Kesäkuun ajan Terveystalolle vaihtaneet asiakkaat palvellaan Iisalmen yksikössä.

Ylä-Savon kokeilussa kuntalaisilla on mahdollisuus valita perusterveydenhuollon palveluntuottajansa. Palveluntuottaja vastaa valinnan tehneen asiakkaan terveyskeskustasoisista palveluista eli yleislääkärin vastaanottopalvelusta, tähän liittyvistä kuvantamis- ja laboratoriopalveluista, jalka- ja ravitsemusterapiasta sekä fysioterapian ohjaus- ja neuvontakäynnistä.

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Ylä-Savon SOTE kuntayhtymälle 1,5 miljoonaa euroa valinnanvapauskokeiluun. Valinnanvapauskokeilu alkoi kuntayhtymän alueella tammikuussa 2017 ja jatkuu vuoden 2018 loppuun.

 

Lisätietoa: Projektipäällikkö Laura Vuorensola, laura.vuorensola(a)ylasavonsote.fi, p. 040 6325 142

 www.terveyspalveluni.fi