Ajankohtaista

Työntekijöitä ja heidän osaamistaan tarvitaan uudessa maakunnassa

23. lokakuu 2017

Lähtökohtaisesti kaikkien työpaikat on turvattu uudistuksessa.

– Työntekijöiden kannattaa tällä hetkellä keskittyä nykyisiin tehtäviin. Ne tehtävät mitkä meillä kullakin on, pitää hoitaa mahdollisimman tehokkaasti ja hyvin. Toisaalta kannattaa olla avoin uudistukselle ja osallistua tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan sen suunnitteluun, Kari Virranta kuvaa uudistuksen uutta aikataulua.

Virranta on tänä syksynä työnsä käynnistäneen Järjestäminen ja konsernirakenne -jaoston puheenjohtaja. Jaosto on ikään kuin Pohjois-Savon uudistusta valmisteleva kunnanhallitus, kun taas väliaikaishallinto on sen valtuusto.

Maakunta- ja sote-uudistuksen aikataulu muuttui heinäkuun alussa, kun hallitus päätti, että uudet maakunnat aloittavat 1.1.2020 alkaen. Koska uudistukseen tuli vuoden lisäaika, Pohjois-Savon väliaikaishallinto toimii epävirallisena ensi vuoden toukokuun loppuun ja aloittaa sen jälkeen virallisena toimijana.

Maakuntavaalit pidetään lokakuussa 2018, ja uusi maakuntavaltuusto aloittaa toimintansa 1.1.2019.

– Muuttunut aikataulu tarkoittaa sitä, että muutos voidaan valmistella paremmin. Toisaalta epävarmuus kasvaa kun säädökset viipyvät pidempään. Perustuslailliset ongelmat vaikuttavat edelleen olevan ongelmana erityisesti valinnanvapauslain osalta, Virranta toteaa.

Oma työpaikka ja -piste

Eniten ihmisiä mietityttää, miten oman työpaikan käy isossa uudistuksessa. Virranta kertoo, että uudistuksessa mukana olevien organisaatioiden henkilöstö siirtyy ns. liikkeenluovutuksena uuden työnantajan palvelukseen.

– Lähtökohtaisesti kaikkien työpaikat on turvattu uudistuksessa. Miten työtehtävät muuttuvat, ja missä työpisteet ovat, ei tässä vaiheessa vielä osata sanoa. Muutoksia joka tapauksessa tulee. Muutoinhan koko uudistuksessa ei olisi järkeä.

Se kuitenkin jo tiedetään, että taloudenpito tiukkenee entisestään.

– Uuden maakunnan talous tulee olemaan tiukka. Neljän ensimmäisen toimintavuoden aikana taloutta on ensi tietojen mukaan kyettävä sopeuttamaan reilulla 20 miljoonalla eurolla. Toki kun puhutaan vajaan 13 000 ihmisen määrästä, tapahtuu paljon eläköitymisiä ja luonnollista poistumaa, kertoo uuden maakunnan hallintoa, henkilöstöä ja taloutta suunnittelevan alajaoston puheenjohtaja Soile Lahti.

Henkilöstö on maakunnan voimavara

Henkilöstö voi seurata uudistuksen etenemistä muun muassa www.pohjoissavo2019.fi -sivuilta. Syksyllä sivustolle on avattu myös Jutustelunurkka, jossa jokainen voi kysyä uudistuksesta, mitä mieleen juolahtaa. Uudistuksen johto on Jutustelunurkassa paikalla, samoin kuin Jutustelunurkan maskotti Maakunnan Muikkunen.

– Meillä on varsin hyvät tiedotuskanavat seurattavaksi. Tietoa on paljon jopa liikaakin. Meillä on oma Pohjois-Savon sivusto ja valtakunnalliset Alueuudistus.fi-sivut. Niiltä löytyy paljon tietoa, muutosjohtaja Elsa Paronen sanoo.

– Mutta kyllä me joudumme jonkinlaisessa epävarmuudessa olemaan koko ajan, koska kukaan ei tarkalleen tiedä, mitä tapahtuu. Pyrimme siihen, että tiedot ovat ajan tasalla ja aina kun on tiedotettavaa, siitä kerrotaan.

TE-toimiston luottamusmies ja viestintäryhmän jäsen Katja Karhunen arvioi, että työntekijöiden on vielä vaikea saada otetta uudistuksesta. Kahvipöytäkeskustelutkin liittyvät enemmän valtakunnan politiikan käänteisiin kuin paikalliseen uudistustyöhön.

– Tällä hetkellä rivityöntekijä saattaa kokea olevansa hieman ulkokehällä muutostyöhön nähden, ja usein mietitäänkin mahdollisuuksia vaikuttaa omaa substanssia koskevien asioiden suunnitteluun.

Virranta, Paronen ja Lahti ymmärtävät, että eri puolella Pohjois-Savoa henkilöstöllä on epävarma olo uudistuksesta.

– Asioilla on kuitenkin tapana aina järjestyä. Niin tulee käymään tämänkin uudistuksen osalta. Maakunta- ja sote-uudistuksessa osaava henkilöstö on keskeisin voimavara ja menestystekijä. Meitä kaikkia ja osaamistamme tarvitaan jatkossakin, Virranta sanoo.

– Uskon, että vanha kansakoulun viisaus ”Alku aina hankalaa, lopussa kiitos seisoo” pätee tässäkin asiassa. Tehdään parhaamme uudistuksen onnistumiseksi omalta osaltamme.

Kuva: Kuopion kaupunki / Vicente Serra