Ajankohtaista

RoadShow’lla on vastattu kysymyksiin ja hälvennetty pelkoja

06. kesäkuu 2017

Pohjois-Savon maakunta- ja sote-uudistus aloitti kuntiin suuntautuvan RoadShow-kiertueensa toukokuun puolivälissä Iisalmen ja Kuopion toreilta. Kiertue on tavoittanut molemmilla paikkakunnilla mukavasti ihmisiä, joilla on ollut kysyttävää tai palautetta uudistuksesta.

– Ihmiset ovat esimerkiksi kertoneet, mitä mieltä he ovat nykyisistä palveluista kunnissa ja kuinka he haluaisivat niitä muuttaa, sanoo maakuntauudistuksen muutosjohtaja Elsa Paronen.

Kiertueella on myös pyritty hälventämään uudistukseen liittyviä huolia ja pelkoja sekä oikomaan väärinkäsityksiä.

– Sosiaali- ja terveyspalveluiden osalta ihmisten yhtenä suurena huolenaiheena on, että palvelut katoavat pienemmistä kunnista ja keskittyvät suuremmille paikkakunnille. Pohjois-Savon mallissa peruspalvelut turvataan kuitenkin kaikille ja esimerkiksi nykyinen terveyskeskusverkosto pyritään säilyttämään, sote-muutosjohtaja Leila Pekkanen kertoo.

Maakunta- ja sote-uudistuksen RoadShow suuntaa seuraavaksi 10.6. Leppävirta-päiville. Kiertueen ständin löytää klo 12 alkaen Unnukan torilta.

– Haluaisimme erityisesti kuulla päivillä vierailevien ajatuksia siitä, kuinka voimme yhdessä tehdä Pohjois-Savosta Suomen halutuimman elämisen ympäristön, Paronen ja Pekkanen toivovat.  

RoadShow-kiertue jatkuu syksyllä 2017 muissa Pohjois-Savon kunnissa. 

Lisätietoja:

Maakuntauudistuksen muutosjohtaja Elsa Paronen, p. 044 714 2611, elsa.paronen@pohjois-savo.fi
Sote-muutosjohtaja Leila Pekkanen, p. 040 830 2789, leila.pekkanen@ylasavonsote.fi