Ajankohtaista

Poliittisessa työpajaillassa käsittelyssä tulevan maakunnan ajo-ohjeet

31. toukokuu 2018

Maakuntauudistuksen järjestäminen ja konsernirakenne -jaosto jatkoi kolmannessa työpajaillassa 29.5.2018 maakunnan poliittisen järjestelmän työstämistä yhdessä maakuntahallituksen ja puolueiden piirijärjestöjen puheenjohtajien ja toiminnanjohtajien kanssa.

Osallistujille esiteltiin tulevan maakunnan hallintosääntöluonnos, joka on kuin ajo-ohjeet tulevalle maakunnalle. Maakuntajohtaja Marko Korhonen vertasi, että esivalmisteluvaiheen ja siinä mukana olevien virkamiesten tehtävä on turvata uuden maakuntavaltuuston toimintakyky, jotta kone lähtee liikkeelle. - Hyvin tehdyn valmistelun jälkeen tulevat päättäjät voivat istua turvallisesti penkkiin, laittaa turvavyön kiinni ja laittaa konekäyntiin ja ohjata maakuntaa eteenpäin, Korhonen kuvasi.

Pohjoissavolaista poliittista järjestelmää on rakennettu pitkin kevättä. Nyt keskusteluun otettiin myös hallintosääntö, jotta poliittiset toimijat näkevät, mistä maakunta rakentuu. Esitelty hallintosääntöluonnos on syntynyt valtakunnalliset hallintosääntöverkoston tuloksena, joka on tuottanut ensimmäisen version hallintosäännöstä, jota maakunnat voivat hyödyntää ja tehdä omannäköisen. Luonnoksessa on otettu jo huomioon lain vaatimat reunaehdot.

Poliittiset toimijat kiittivät uudistuksen valmistelijoita tähänastisesta työstä. He korostivat, että tulevan päätöksentekojärjestelmän on oltava jouheva ja yksinkertainen, jotta maakunnan asukkaat tietävät missä päätökset tehdään.

Neljäs työpajailta pidetään elokuussa, jossa poliittisen järjestelmän työstämistä jatketaan edelleen. 

 

Lisätietoja:
maakuntajohtaja Marko Korhonen, p. 044 714 2666
ylijohtaja Kari Virranta, p. 0400 371 094