Ajankohtaista

Pohjois-Savon uudistuksen valmisteluun lisää rahaa valtiolta

14. marraskuu 2017

Valmisteluun palkataan asianhallinnan asiantuntija. Tehtävässä aloittaa KYSin työntekijä Katja Laakko.

Pohjois-Savon valmisteluun on saatu vastikään 540 000 euroa valtiovarainministeriöltä. Rahat ovat käytettävissä ensi vuoden toukokuun loppuun asti. Myös valmistelurahan uusi lisähaku on piakkoin käynnistymässä. Tuoreen avustuksen suuruus kävi ilmi Järjestäminen ja konsernirakenne -jaoston maanantain kokouksessa.

Jaosto päätti 13.11.-kokouksessa jo palkata asianhallinnan asiantuntijan. KYSin työntekijä Katja Laakko palkataan tehtävään 50 prosentin työpanoksella. Haku tehtävään oli avoinna 13.–25.10. Palkkakustannukset maksetaan valtiolta jo saadulla erillismäärärahalla.

Yhden liikelaitoksen malli

Maakuntajohtaja Marko Korhonen esitteli kokouksessa vetämänsä Liikelaitos, markkinat ja yhtiöt –alajaoston kokouksen linjauksia. Alajaosto esittää, että uuteen maakuntaan perustetaan yksi liikelaitos, joka jakaantuisi useampaan taseyksikköön kuten pelastuslaitokseen, KYSiin ja sote-keskuksiin. Korhonen kuitenkin muistuttaa, ettei organisaation rakentamista ole vielä aloitettu ja muutoksia tulee varmasti.

– Edelleen linjasimme, ettei tarkoitus ole tässä vaiheessa lähteä perustamaan yhtiöitä sellaisille aloille, joilla markkinat jo toimivat.

Järjestäminen ja konsernirakenne -jaosto hyväksyi Korhosen esittämät linjaukset. Lopullisesti asian siunaa Pohjois-Savon väliaikaishallinto seuraavassa kokouksessaan.

Istekin verkkopalvelualustaa esitetään Vimanalle

Maanantain kokouksessa oli esillä myös uuden maakunnan verkkopalvelualusta. ICT ja digi -alajaoston puheenjohtaja Mika Ålander (kuvassa toinen vasemmalta) esitteli kokouksessa Istekki Oy:n toimittamaa verkkopalvelualustaa, jota tällä hetkellä käyttää muun muassa Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Islab, Kuopio, Tervo, Vesanto, Tuusniemi, Kaavi ja Rautavaara. Verkkopalvelualusta mahdollistaa monipuoliset portaali-, asiointi- ja verkkopalvelut sekä tukee palveluiden monikanavajulkaisua.

Verkkopalvelualusta käyttää Liferay-julkaisujärjestelmää, joka on avoimen lähdekoodin portaali. Liferay tukee standardeja, on arkkitehtuuriltaan palvelupohjainen ja teknologialle on saatavilla useita ammattimaisesti toimivia palveluntuottajia.

Jaosto päätti Ålanderin esityksestä, että Istekin ratkaisua esitetään maakuntien ICT-palvelukeskusyhtiö Vimanan tuotetarjontaan. Vimanan kautta tuote olisi tarjolla myös muille maakunnille. Mikäli Vimana hyväksyy ratkaisun tuotetarjontaansa ja tarjoaa sitä maakunnille, uusi verkkopalvelu voisi olla Pohjois-Savon uuden maakunnan käytössä vuoden 2019 alussa eli maakuntavaltuuston aloittaessa toimintansa.

Lopullisesti asian linjaa Pohjois-Savon väliaikaishallinto seuraavassa kokouksessaan.


Lisätietoja: Voit lukea Järjestäminen- ja konsernirakennejaoston pöytäkirjat Valmistelu-osiosta.