Ajankohtaista

Maakunta- ja sote-uudistuksen muutosjohtajat tien päällä

03. toukokuu 2017

Pohjois-Savon maakunta- ja sote-uudistuksen muutosjohtajat Elsa Paronen, Leila Pekkanen ja Tarja Miettinen aloittavat kuntiin jalkautumisen ja kuntalaisten kuulemisen keväällä 2017 Iisalmesta, Kuopiosta ja Leppävirralta.

– Tarkoituksena on kohdata kuntien asukkaita kasvokkain ja kuulostella, millaisia mielipiteitä, ajatuksia tai huolia heillä on maakunta- ja sote-uudistukseen liittyen, sote-muutosjohtaja Leila Pekkanen kertoo.

– Kuntalaisten kuuleminen ja palautteen saaminen heiltä on äärimmäisen tärkeää uudistuksen onnistumisen kannalta, komppaa maakuntauudistuksen muutosjohtaja Elsa Paronen.

Muutosjohtajat osallistuvat lauantaina 13.5. klo 11–13  Iisalmen torilla pidettävään Sote-parlamentti-paneelikeskusteluun, jossa puidaan ajankohtaisia sote-uudistukseen liittyviä kysymyksiä. Yleisöllä on myös mahdollisuus esittää keskustelijoille kysymyksiä.

Iisalmen lisäksi muutosjohtajat ovat tavattavissa Kuopion torilla perjantaina 19.5. klo 10–13 sekä Leppävirta-päivillä Unnukan torilla lauantaina 10.6. klo 12 alkaen.

– Maakunta- ja sote-uudistusta tehdään Pohjois-Savon asukkaille ja sen lopputuloksena luodaan Suomen halutuin elämisen ympäristö. Toivomme kovasti, että ihmiset käyttäisivät tilaisuuden hyväkseen ja tulisivat tapaamaan meitä sekä jakamaan ajatuksiaan kanssamme, sote-uudistuksen muutosjohtaja Tarja Miettinen toivoo. 

Muutosjohtajat jatkavat kuntalaisten tapaamista ja kuulemista syksyllä 2017, jolloin Pohjois-Savon maakunta- ja sote-uudistus lähtee toden teolla tien päälle ja kiertää läpi loputkin Pohjois-Savon kunnat RoadShow’llaan. 

Muutosjohtajat kunnissa keväällä 2017:

Iisalmi: 13.5. Sote-parlamentti-paneelikeskustelu klo 11–13, Iisalmen tori
Kuopio: 19.5. Pohjois-Savon maakunta- ja sote-uudistuksen ständi klo 10–13, Kuopion tori
Leppävirta: 10.6. Leppävirta-päivät klo 12 alkaen, Unnukan tori

Lisätietoja:

Maakuntauudistuksen muutosjohtaja Elsa Paronen, p. 044 714 2611, elsa.paronen@pohjois-savo.fi
Sote-muutosjohtaja Leila Pekkanen, p. 040 830 2789, leila.pekkanen@ylasavonsote.fi

Maakuntauudistuksen assistentti, Anne Sahrio, p. 044 714 2617, anne.sahrio@pohjois-savo.fi              
Sote-uudistuksen assistentti Henna Räsänen, p. 044 714 2636, henna.rasanen@pohjois-savo.fi
Sote-uudistuksen viestintäassistentti Heljä Koistinen, helja.koistinen@pohjois-savo.fi

Kuva: Kuopion kaupunki / Vicente Serra