Ajankohtaista

Kuntien ja maakuntien varautumisen työpaja 20.12.2017

29. marraskuu 2017
Työpajassa käsitellään KUJA2- ja sote-projektin etenemistä ja tavoitteita, sekä keskustellaan aiheisiin liittyvistä teemoista.

Hei,

Kutsumme Teidät kuntien ja maakuntien varautumisen työpajaan keskiviikkona 20.12.2017 klo 8.30-12, paikkana Pohjois-Savon liiton maakuntasali (Sepänkatu 1, Kuopio).

Työpajassa käsitellään KUJA2- ja sote-projektin etenemistä ja tavoitteita, sekä keskustellaan aiheisiin liittyvistä teemoista.

”Kaksivuotisen KUJA2: Kuntien ja maakuntien jatkuvuudenhallinta -projektin tavoitteena on tukea kuntia ja maakuntia jatkuvuudenhallinnan ja varautumisen kehittämisessä. Tavoitteena on myös tukea sote- ja maakuntauudistuksen yhteydessä yhteisten toimintamallien, yhteisen ymmärryksen ja sujuvien yhdyspintojen muodostumista kuntien ja tulevien maakuntien sekä niiden keskeisten sidosryhmien välille.

Projektin tavoitteiden saavuttamiseksi, on erittäin tärkeää kuulla paikallis- ja aluetason eri toimijoiden ajatuksia ja suunnitelmia. Tarkoituksena on toteuttaa vierailu jokaiseen maakuntaan ja järjestää keskustelutilaisuus em. asioihin liittyen. Ajatuksena on myös jakaa tietoa sekä kokemuksia muista maakunnista. Sote- ja maakuntauudistuksen ollessa yksi yhteinen kokonaisuus, osa maakuntavierailuista on toteutettu yhteistyössä Kuntaliitossa myös viime keväänä käynnistyneen Valmius- ja jatkuvuudenhallinta sote-rakenteissa -projektin kanssa. Sen päätavoitteena on sote-sektorin valtakunnallisen varautumisohjeen laatiminen, johon tarvitaan paikallis- ja aluetason näkemystä. Projektit ovat sovitettu tiiviisti yhteen ja niillä on yhteinen ohjausryhmä. Mukaan tapaamiseen toivotaan sekä kuntien edustajia että tulevien maakuntien suunnittelussa mukana olevia toimijoita mahdollisimman monipuolisesti.” -Aki Pihlaja

Alustava ohjelma:

8.30-9.00           Saapuminen, kahvit

9.00-9.10           Tilaisuuden avaus (maakuntajohtaja Marko Korhonen)

9.10-10.30        KUJA2-projektin esittely, SOTEVARAUTUMINEN-projektin esittely (projektipäällikkö Aki Pihlaja, projektipäällikkö Sari Vuorinen)

10.30-10.40      Tauko

10.40-11.50      Tarpeet ja syötteet KUJA2- sekä sote-projektille, keskustelua (projektipäällikkö Aki Pihlaja, projektipäällikkö Sari Vuorinen)

11.50-12.00      Tilaisuuden päätös (pelastusjohtaja Jukka Koponen)

12.00-                 Lounas (omakustanteinen)

Ilmoittaudu työpajaan 15.12.2017 mennessä: https://asiointi.kuopio.fi/elomake3/lomakkeet/3256/lomake.html

Maakuntasaliin mahtuu 80 ensimmäistä ilmoittautunutta!

TERVETULOA!