Ajankohtaista

Kun itseään kiittää, kiitosta riittää - Pohjois-Savon maakuntauudistuksen valmistelijat kesätauolle

27. kesäkuu 2018

kuva@pixabay

 

-Kun itseään kiittää, kiitosta riittää. Näin näyttelijäkoomikko Tyyne Kettunen lopetti maakuntauudistusta parodisoivan esityksensä Pohjois-Savon valmistelun kesäetapissa 19.6.2018

 Ja kiitostahan riitti myös Pohjois-Savon maakuntajohtaja Marko Korhonen avauksessa. Hän kiitti satapäistä osallistujajoukkoa, joka on ollut tähän mennessä mukana valmistelemassa maakuntauudistusta. -Työ, jota on tähän mennessä tehty, on ollut erinomaista ja se on huomattu myös valtakunnan tasolla. Opimme toisiltamme koko ajan ja valmisteluun sitoutunut henkilöstö selkeästi uskoo, että nyt on mahdollisuus tehdä parempi maakunta. Meillä on ollut keskuskaupunki Kuopion, elinkeinoelämän ja järjestöjen laaja tuki, Korhonen kuvasi valmistelun etenemistä.

Tilaisuudessa Karl Filtness MEOM Oy:sta esitteli maakunnan brändityötä, jonka pohjaa on kartoitettu haastatteluin ja työpajoin. Tehty brändisuunnitelma antaa askelmerkkejä, kuinka maakuntaa ja sen palveluita markkinoidaan ja kuinka henkilöstö sitoutetaan muutokseen. Brändityön esitys löytyy tästä linkistä

Pohjois-Savolle on myönnetty noin kuuden miljoonan euron rahoitus, joka turvaa syksyn jatkovalmistelun. Hallintojohtaja Tarja Miettinen esitteli rahoituksen ja hallinnon ajankohtaiset asiat.

Henkilöstöjohtaja Janne Niemeläinen kertoi uudistuksen etenemisestä henkilöstöhallinnon näkökulmasta.

Sote-hankejohtaja Leila Pekkanen kertoi soteuudistuksen tilannekatsauksen ja etenemisen.

Tilaisuuden lopuksi ylijohtaja Kari Virranta korosti, että mitä enemmän ihmisiä on mukana valmistelussa, sen omemmalta valmistelutyö ja tulevat maakunta tuntuvat. Pohjois-Savon valmistelijat jäivät kesätauolle ja palaavat lomien jälkeen uudistustyöhön, mikäli valtakunnan tilanne ei kesän aikana muutu.

Tilaisuuden esitykset löytyvät täältä.