Ajankohtaista

Kuka kukin pukki on – vastaa ja voita hienoja palkintoja!

30. marraskuu 2017

Kolme eri pukkia, joiden nimet pitäisi tutkia - arvonnassa jotain hienompaa kuin sukkia!

 

Pukki A

Tämä joulupukki näki päivänvalon pienessä pohjoissavolaisessa kunnassa reilut 50 vuotta sitten. Kuusilapsisen maanviljelijäperheen keskivaiheille syntyneenä vesana hän on joutunut luovimaan monenlaisissa asioissa. Kotoa lähtenyt oppi osallistua työhön ja erilaisiin haasteisiin on vienyt pukkia eteenpäin niin koulutuksen kuin moninaisten työtehtävienkin saralla. Joulupukin joulunaikaa ja sen odotusta on aina vahvasti leimannut moninaiset jouluvalmistelut ja perhekeskeisyys. Ensimmäistä kertaa joulua 2017 pukki tulee viettämään pohjoisen tunturin kupeessa ydinperhe seuranaan.

– Odotan joululta yhdessäoloa puolison ja lapsen kanssa, lepoa ja aktiivista lumikenkäilyä Pyhätunturin ja Luoston maisemissa. Toivotan kaikille maakunta- ja sote -uudistuksen pyörteissä oleville joulurauhaa ja voimia vuoden 2018 koitoksiin!

Pukki B

Olen 42-vuotias syntyperäinen savolainen. Nykyisin asun Kuopiossa, syntyisin olen Pielavedeltä. Peruskoulun ja lukion kävin Lapinlahdella.
Joulua vietän perheeni kanssa Pielavedellä, jossa meillä on vapaa-ajan koti. Vaikka olen asunut pitkään pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomessa, jossa suurin osa lapsistanikin on syntynyt, parhaat joulumuistoni liittyvät Savoon. Olen iloinen, että voin tarjota lapsilleni mahdollisuuden viettää joulua täällä Suomen parhaassa elämisen ympäristössä!

Pukki C

Olen syntynyt Varpaisjärvellä. Korvatunturille muutin jo lapsuusvuosina. Meillä kotona on aina käynyt joulupukki, myös silloin kun omat lapset ovat olleet jo aikuisia. Toki nyt mummon ja ukin lapset tuovat jouluun lapsuusvuosien jännityksen ja odotuksen. Joulumuistoni on ajalta, jolloin olin siinä ja siinä uskoako joulupukkiin. Olin ajatellut, että pukkina on naapurin Pentti tai Männistön Hannes. Kun sitten joulupukki tuli hän kertoi tulleensa helikopterilla ja pudonneensa järven jäälle seurauksella, että nenä meni vinoon. Joulupukki pyysi vanhan tavan mukaan voitelemaan nenän kampferintipoilla, jotta siihen ei olisi koskenut. No minä tein työtä käskettyä istuen pukin sylissä. Sitten pukki yks kaks kysyi, että olenko minä Männistön Hannes tai naapurin Pentti. Ja varmaan arvaattekin lapsen vastauksen. Siitä lähtien minä olen uskonut joulupukkiin. Oikein hyvää joulua kaikille.

Arvaa pukit ja vastaa 15.12. mennessä

Jätä vastauksesi sähköisellä lomakkeella, niin olet mukana arvonnassa. Palkintoina on teatterilippuja Kuopion kaupunginteatteriin sekä Iisalmen ja Varkauden teattereihin sekä uimahallilippuja Kuopioon, Iisalmeen ja Varkauteen.

Vastausaikaa on 1.12. - 15.12. Palkinnot arvotaan kaikkien vastaajien kesken 18.12.

 

Kulkuset, kulkuset, riemuin helkkäilee....