Ajankohtaista

Kohti uutta maakuntaa

24. tammikuu 2017

Hyvää alkanutta vuotta 2017! Maakuntauudistus on päässyt hyvään alkuun Pohjois-Savossa. Vuoden 2017 alkuun sopii myös hyvin uusien alueellisten verkkosivujen julkaisu. Siis tervetuloa lukija, toivottavasti saat sivuiltamme tarvitsemasi tiedon maakuntauudistuksesta.

Pohjois-Savon maakuntauudistuksen etenemistä on ohjannut Pohjois-Savon esivalmistelun valmisteluryhmä ja sen asettama työvaliokunta. Kaiken kaikkiaan uudistusta on työstämässä laaja joukko toimijoita eri organisaatioista ja sidosryhmistä. Jotta voidaan uudistaa, tulee tietää lähtökohdat. Maakuntauudistuksen ensimmäinen vaihe eli nykytilan kuvaus valmistui juuri ja sitä oli työstämässä yhteensä 16 alatyöryhmää. Aikataulu oli tiukka ja työryhmät tekivät loistavaa yhteistyötä asiassa. Nykytilan kuvauksessa teemallisesti jaetut alatyöryhmät kuvasivat muun muassa toimialansa asiakkuudet ja keskeisimmät kehityspaineet. Yhteenvedon nykytilasta ja paljon muuta löydät maakuntauudistuksen Aineistot -osiosta.

Maakuntauudistuksen suhteen kevät on täynnä toimintaa. Alatyöryhmät jatkavat kuvailusta suunnitteluun. Muutosjohtajana alkuvuoteen kuuluu etenkin tulevan hallinnon järjestämiseen liittyvät selvitykset ja tehtävät. Ohjelmaan kuuluu myös kuntakierros maakunnassa, sidosryhmätapaamisia ja yhteinen RoadShow alueen sote-uudistuksen kanssa. Tulemme näkymään ja jututtamaan kuntalaisia erilaisissa tapahtumissa.

Haluamme tehdä uudistusta laajassa yhteistyössä, asiakasnäkökulmaa sekä toimivia palveluprosesseja korostaen. Lopuksi tahdon toivottaa teille kaikille Pohjois-Savon maakuntauudistuksen tekijöille Norman Vincent Pealen sanoin rohkeutta ja jaksamista toteuttaa omalta osaltanne Suomen historian suurinta muutosprosessia -Muuta ajatuksesi ja muutat maailmasi- .

Kuva: © Pixabay

Elsa Paronen

Muutosjohtaja