Ajankohtaista

Jokaisen työpaikan oma viestintä on Pohjois-Savon maakunta- ja sote-uudistuksessa ensiarvoisen tärkeää

11. huhtikuu 2017

Maakunta- ja sote-uudistus koskettaa Pohjois-Savossa vajaata 13 000 sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä muiden alojen, kuten työ- ja elinkeinopalvelujen, pelastustoimen ja aluekehittämisen, työntekijää. Historiallisesti se on yksi suurimpia hallinnon ja toimintatapojen uudistuksia Suomessa.

– Maakunta- ja sote-uudistus herättää ymmärrettävästi siinä mukana olevien organisaatioiden työntekijöissä kysymyksiä, keskustelua ja huolia. Siksi on tärkeää, että organisaatiot viestisivät työntekijöilleen uudistuksesta mahdollisimman oma-aloitteisesti, aktiivisesti ja avoimesti, kertoo Pohjois-Savon maakuntauudistuksen muutosjohtaja Elsa Paronen.

– Lisäksi olisi hyvä, että työntekijöille tarjottaisiin mahdollisuus käydä keskustelua ja esittää mieltään painavia kysymyksiä myös oman organisaation sisällä, sote-muutosjohtaja Tarja Miettinen toivoo.

Valmis materiaali auttaa viestimään muutoksesta

Pohjois-Savon maakunta- ja sote-uudistuksen verkkosivustolta osoitteesta www.pohjoissavo2019.fi löytyy runsaasti erilaista materiaalia, jota uudistuksessa mukana olevat organisaatiot voivat hyödyntää omassa viestinnässään. Sekä maakunta- että sote-uudistukselle on esimerkiksi luotu yleisdiaesitykset, joita voi käyttää sellaisenaan tai lyhennettyinä oman organisaation viestinnässä.

Pohjois-Savon maakunta- ja sote-uudistukseen liittyvää videomateriaalia löytyy verkkosivujen lisäksi uudistuksen Youtube-tililtä. Muista sosiaalisen median kanavista Pohjois-Savon sote-uudistusta voi tällä hetkellä seurata facebookissa.

Maakunta- ja sote-uudistuksella on myös oma uutiskirje, joka ilmestyy 3–4 kertaa vuodessa. Kirjeen voi käydä lukemassa uudistuksen verkkosivuilta tai tilata sieltä löytyvän tilauslomakkeen kautta omaan sähköpostiin. Lisäksi sivuilta löytyvät maakunta- ja sote-uudistuksen sisäiset tiedotteet.

Yllä mainittuja materiaaleja sekä muualta sivustolta löytyvää aineistoa voi hyödyntää esimerkiksi organisaatioiden omassa verkkosivu- ja intranet-viestinnässä tai sisäisissä tiedotus-, keskustelu- ja henkilöstötilaisuuksissa.

– Muutoksen aikana tietoa ei voi olla koskaan liikaa, siksi kaikkea valmiiksi tuotettua materiaalia saa ja kannattaa hyödyntää, muistuttaa maakuntauudistuksen viestintäryhmän puheenjohtaja Anna Laukkanen. 

Tulossa myös keskustelupalsta

Pohjoissavo2019-sivustolle on avautumassa lähiviikkoina keskustelupalsta, jossa voi käydä keskustelua maakunta- ja sote-uudistukseen liittyen tai kysellä itseä mietityttävistä asioista. Keskustelupalsta vaatii käyttäjiltä rekisteröitymisen.

Keskustelupalstan avautumisesta tiedotetaan vielä lähempänä erikseen.

Lue lisää:

Maakuntauudistuksen diaesitykset
Sote-uudistuksen diaesitykset
Maakunta- ja sote-uudistuksen uutiskirje
Maakuntauudistuksen sisäiset tiedotteet
PoSoTen sisäiset tiedotteet
Pohjois-Savon maakunta- ja sote-uudistus Youtube-kanava
Pohjois-Savon sote facebookissa

Lisätietoja:

Muutosjohtaja Elsa Paronen, p. 044 7142 611
Sote-muutosjohtaja Tarja Miettinen, p. 044 7142 664
Sote-muutosjohtaja Leila Pekkanen, p. 040 830 2789
Maakuntauudistuksen viestintäryhmän puheenjohtaja Anna Laukkanen, p. 040 523 4811