Ajankohtaista

Hoitotutka näyttää sote-palvelut kartalla

22. helmikuu 2017

Yle on julkaissut sivuillaan Hoitotutkan, joka listaa sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteitä paikkakunnittain tai maakunnittain.

Hoitotutkan avulla voit tarkastella oman kotikaupunkisi nykyisiä sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteitä ja sitä, miten niiden arvioidaan muuttuvan.

Sote-uudistuksessa vastuu sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä siirtyy kunnilta 18 maakunnalle. Jos hallituksen sote-kaavailut toteutuvat, terveyskeskukset ovat jatkossa sosiaali- ja terveyskeskuksia ja asiakas voi valita palvelun tuottajaksi maakunnan omistaman yhtiön, yksityisen yrityksen tai kolmannen sektorin.

Yle kertoo sivuillaan, että Hoitotutkan aineisto on saatu Sitralta, ja se on koottu julkisista rekistereistä. Keskeisin lähde on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen toimipaikkarekisteri. Tiedot ovat pääosin vuosilta 2015–2016.

Aineistosta on poistettu lastensuojelun avopalvelut ja laitosasuminen. Aineistossa ei ole myöskään hammashuollon palveluita, eikä kaikkia yksityisiä elinkeinonharjoittajia, koska heistä ei ole tietoa rekistereissä.

Lue lisää:

Ylen hoitotutka