Ajankohtaista

Henkilöstön edustajat toivovat epävarmaakin tietoa ja mahdollisuuksia keskustella

15. helmikuu 2017

Pohjois-Savon maakunta- ja sote-uudistusta valmistelee tällä hetkellä noin 400 työntekijää 50 eri työryhmässä. Paikan päällä maakuntasalissa oli koolla liki 50 henkilöstön edustajaa. Muutosjohtajat Elsa Paronen ja Tarja Miettinen muistuttivat alkuun, miksi megamuutosta tehdään: Suomen julkisen talouden menot kasvavat ja rahaa pitää säästää samalla, kun suomalaiset ikääntyvät vauhdilla.

Henkilöstötyöryhmän puheenjohtaja, henkilöstöjohtaja Janne Niemeläisen esitys vaikutti kiinnostavan kaikista eniten. Niemeläisen esityksen otsikko oli Mitä muutos merkitsee minulle ja miten minulle käy muutoksessa?

Niemeläinen muun muassa kertoi, että työnkuva ja fyysinen työntekopaikka voivat muuttua vuonna 2019. Myös palkkoja pitää harmonisoida.

– Perustyössä muutokset ovat vähäisempiä. Asiantuntijatyötä tekeville ja johto- sekä päällikkötasolla muutokset ovat isompia, Niemeläinen sanoi.

Niemeläinen muistutti myös esimiesten roolista.

– Tietoa tulee antaa koko ajan työntekijöille. Henkilöstöä pitää muistaa tukea ja kannustaa muutostyössä, jokaisen rooli on yhtä tärkeä.

Henkilöstön edustajat vertaisviestijöitä

Tilaisuudessa esiteltiinkin, miten Pohjois-Savon uudistuksesta kerrotaan. Maakuntauudistuksen viestintäryhmän puheenjohtaja Anna Laukkanen kertoi, että henkilöstö on alkuvaiheessa muutosviestinnän pääkohderyhmä. Heitä palvelemaan ja laajemminkin on perustettu julkiset verkkosivut www.pohjoissavo2019.fi.

Lisäksi säännöllisesti julkaistaan sisäisiä viikkotiedotteita ja käytössä on kaikille avoin Yammer-keskustelupalsta. Jos omalla työpaikalla ei ole Yammeria käytössä, sitä voi omasta tietohallinnosta kysyä. Joihinkin Microsoft Office -paketteihin Yammer sisältyy valmiiksi. Jos Yammer löytyy ja keskusteluun haluaa liittyä, voi asiasta laittaa sähköpostia anna.k.laukkanen(at)ely-keskus.fi

Laukkanen korosti, että henkilöstön edustajat ovat viestinnän tärkeä tukijoukko. He ovat vertaisviestijöitä, jotka kertovat uudistuksesta henkilöstölle ja välittävät edelleen henkilöstön mietteitä viestintäryhmälle eli mistä aiheesta kannattaisi esimerkiksi kirjoittaa juttu verkkosivuille.

– Henkilöstön edustajat voisivat myös nostaa esimerkiksi keskustelupalstoilla esille sellaisia aiheita, jotka nousevat esiin, kun he juttelevat työntekijöiden kanssa.

Tärkeä kertoa myös se, mitä ei voida kertoa

Henkilöstön edustaja Marita Koskinen muistutti, että myös työntekijöiden edustajat tarvitsevat tukea tehtäviensä hoitamiseen muutosprosessin aikana. Heitä ja kaikkia muitakin koskettavat muutoksen kolme vaihetta: lamaannus, toiveen herääminen ja lopulta sopeutuminen.

Koskinen totesi, että lähtökohta vuorovaikutukselle on, että virallinen tieto ja faktat ovat kaikkien saatavilla kuten tieto uudistuksen tavoitteista ja, kuinka uudistus Pohjois-Savossa etenee.

– Sekin on tärkeä kertoa, että enempää ei voida kertoa, koska asiasta ei tiedetä enempää, Koskinen tiivisti.

 

Lisätiedot:

Videot:

Infon diaesitykset (pdf)

Pohjois-Savon maakuntauudistuksen työryhmät ja työryhmien aineistot

Pohjois-Savon sote-uudistuksen työryhmät ja työryhmien aineistot