Ajankohtaista

Ajatusvalamo 2018 -yhteistyö seminaari 11.-12.4.2018

28. helmikuu 2018
Seminaari on suunnattu Itä-Suomen yrittäjille, kuntapäättäjille ja järjestöille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille suunnattu vuotuinen yhteistyöseminaari. 

Heinäveden Yrittäjät ry järjestää 11.-12. huhtikuuta 2018 Valamossa Ajatusvalamo-nimisen seminaarin. Ensimmäisenä vuonna teemana on hyvinvointi ja sote.
Ajatusvalamo-seminaarin tavoitteena on häivyttää rajoja sekä Itä-Suomen maakuntien että eri ammattikuntien väliltä ja virittää korkeatasoista keskustelua ajankohtaisista aiheista. Kutsuja seminaariin on lähetetty muun muassa kaikkiin Etelä- ja Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan kuntiin ja yrittäjäjärjestöihin sekä laajasti alan yrityksiin ja järjestöihin. Seminaarivieraissa on asiantuntijoita yrityksistä, julkishallinnosta ja tutkimuslaitoksista, mm. toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Suomen Yrittäjät ry:stä, professorit Eija Kärnä ja Ismo Linnonmaa Itä-Suomen yliopistosta, toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen Siun Sotesta ja projektipäällikkö Laura Vuorensola Ylä-Savon sotesta.
Keskustelussa haetaan aiheeseen mahdollisimman laajaa näkökulmaa ja keskustelujen aiheina ovat pakollisen sote-ratkaisun lisäksi muun muassa hoivateknologian kehitys ja robotiikka, ikäihmisten palveluiden tulevaisuus, sairastamisen kustannukset, valinnanvapaus sekä paikallisten hoivapalveluiden erilaiset ratkaisumallit, kuten yksityiset ja julkiset palvelut ja myös joukkorahoitus.
Seminaarissa myös rikotaan perinteistä kaavaa, sillä kalvosulkeisten sijaan ohjelma rakentuu ikään kuin talk show, jossa vieraat tulevat lavalle haastateltaviksi, keskustelemaan ja väittelemään. Talk show -isäntänä on näyttelijä Sami Kojonen.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://www.ajatusvalamo.info/

Seminaarin ilmoittautumisia ja käytännön järjestelyitä hoitaa projektityöntekijä Hannele Salomäki, 040 514 8140.